Предизвестен състав за Купа Дейвис



23-02-2016 19:16 | Любомир Тодоров

Отборът за Купа "Дейвис" беше обявен и този път нямаше драми, че Григор Димитров няма да играе в Анкара от 4 до 6 март. Капитанът Тодор Енев е изпратил поканата към първата ни ракета още миналата есен, но отказът беше предизвестен.

И тук вината не е толкова на Димитров, колкото на времето за провеждане на първия кръг от турнира. За да участва хасковлията би трябвало след Акапулко, да си събере багажа, да пристигне до България и оттам да лети до турската столица (или направо да се движи по маршрут Мексико - Турция). Веднага след края на мача от втора група на Евро-африканската група Григор трябва да поеме обратно през Атлантическия океан, за да стигне до Калифорния, където от 10 март започва турнирът в Индиън Уелс. Доста безумно, нали?

Да, първите двама в световната ранглиста Новак Джокович и Анди Мъри ще играят за Сърбия и Великобритания при домакинствата съответно на Казахстан и Япония. Но те няма да прелетят такива разстояния, а и сигурно са планирали участието си в Купа "Дейвис" отрано.

Хубавата новина е, че Енев е повикал двама дебютанти - 18-годишният Алекс Лазаров и шампионът в зала Васко Михайлов, който е специалист и на двойки. Те заедно с получилите "уайлд кард" за турнира на АТР в София Мико Кузманов и Сашко Лазаров ще трябва да се справят с домакините в залата в Анкара. Първата ракета на Турция Марсел Илхан видяхме в "Арена Армеец", както и вторият по сила тенисист на страната Джем Илкел. Останалите двама в състава на капитана Халук Аккоюн са Челикбилек и Агабигун.

Както и да завърши срещата в Анкара, много важно е Григор Димитров да бъде в отбора на България от 15 до 17 юли. Тогава националите или ще играят четвъртфинал срещу победилия в мача Босна и Херцеговина - Тунис, или плейоф за оставане в групата със загубилия в този двубой. В решителния мач подкрепата на първата ни ракета ще бъде неоценима. А и двубоят от този кръг на Купа "Дейвис" е след Уимбълдън, което го прави по-приемливо от гледна точка на пътя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини