Европейският шампион пропуска световното в Малайзия



24-02-2016 08:57 | Любомир Тодоров

Европейският шампион по тенис на маса Дмитрий Овчаров няма да играе за Германия на започващото на 28 февруари Световно отборно първенство за мъже и жени в Куала Лумпур.

Петият в ранглистата на ITTF лекува контузия и в момента се подлага на интензивна рехабилитация, но нямало да бъде готов за турнира в Малайзия.

"Това е един от най-тежките моменти в кариерата ми. След като спечелихме с отбора три поредни сребърни медала от световни, това е първия шампионат, който пропускам след дебюта ми през 2007 г. Това е тъжен момент за мен и германския състав, но не бих искал да застраша участието си на Олимпийските игри. Здравето е абсолютен приоритет", заяви роденият в Киев Овчаров.

На негово място в тима на световните вицешампиони от Токио 2014 влиза Щефен Менгел.

И други отбори направиха промени в последния момент, което върна в играта славни ветерани. За европейските първенци от Австрия ще играе 43-годишният Вернер Шлагер. Световният шампион от 2003-а заменя заболелия Даниел Хабезон. За Шлагер това ще бъде 17-о участие на световно.

За 18-и път пък ще се появи на подобен форум Зоран Приморац, който ще замести в състава на Хърватия Филип Желко. 46-годишният Приморац има и рекордните седем участия на олимпиади, като е спечелил сребърен медал в Сеул през 1988-а.

Българските отбори ще участват във втора дивизия. Националите заминават за Куала Лумпур на 26 февруари вечерта, съобщи за Tennis24.bg Красимира Йовкова (на снимката долу).

Йовкова

При жените в състава са още по-малката сестра на Красимира Мария Йовкова и първата ракета Анелия Карова. Дамите са в група "Н" заедно с отборите на Люксембург, Словения, Гърция, Виетнам и Чили.

Мъжете са в състав Петьо Кръстев, Денислав Коджабашев, който има квота за параолимпиадата в Рио де Жанейро, и Станислав Голованов. Те също са в група "Н" като техни съперници са Испания, Сърбия, Австралия, Латвия и Пуерто Рико.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини