Пат Рафтър: Кириос ще е номер 1 в света



24-02-2016 09:07 | Tennis24.bg

Бившият шампион от US Open Пат Рафтър подкрепи младия си сънародник Ник Кириос и го посочи за следващия номер 1 в света. Това стана, след като младокът спечели първата си титла в кариерата и триумфира в Марсилия. Кириос победи във Фанция Марин Чилич с 6:2, 7:6, а по пътя си се справи с Ришар Гаске и Томас Бердих и доказа големия си потенциал. Рафтър обаче настоя, че младокът трябва да се научи на постоянство в работата и представянето си, за да стигне върха.

„Ник не играе в много турнири, затова трябва по трудния начин да печели своите точки за ранглистата. Но мисля, че е достатъчно добър, за да използва шансовете си, когато има възможност. Той победи много добри тенисисти и го направи убедително. Голямото предизвикателство за него ще бъде съзряването, но той сам ще разбере това. Постоянството ще му помогне, защото има потенциал да е номер 1, но зависи от него дали ще го направи“, каза Рафтър.

С успеха си Кириос стигна номер 32 в ранглистата. Следващият му турнир ще е в Дубай, преди да се включи в националния отбор на Австралия за двубоя от Купа „Дейвис“ срещу САЩ в Куйонг.

Интересна е ситуацията с треньорската позиция в екипа на Кириос. Това отбелязва и Рафтър: „Мисля, че за него е добре, че не е взел никой тази година. Той има нужда от време, за да направи правилния избор. Да намери този, с когото иска да прекара времето си. Това е като да си вземеш носач в голфа. Не става дума толкова за тренировки по тенис, колкото за емоционално споделяне и разбиране. Тенисистите са в центъра на битката, напрегнати са и Ник си има свои начини да се справя с това. Това не е нещо, което се учи. Кириос е труден за трениране, той е много буен, реагира на това, което вижда. Но има голям потенциал. Трябва да работи всеки ден. Ще видите колко е добър. Той ще е номер 1“, завърши Рафтър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини