Хантухова: Днес тренират по 45 мин, за да имат време за интернет



25-02-2016 10:06 | Любомир Тодоров

Достигалата до №5 в световната ранглиста Даниела Хантухова направи интересно сравнение между най-добрите тенисистки в началото на века и сега пред сайта Sports.sk.

"Продължавам да мисля, че челната десетка по времето, когато стигнах до петото място през 2003 г. имаше повече качества от сегашната. Те нямат присъствие. Когато Серина Уилямс и Мария Шарапова си тръгнат, не съм сигурна, че някоя може да ги замести. Сега е много различна ера, далече от мен. Преди с Мартина Хингис третирахме по 5 часа, а после говорихме още 3 часа за тенис на вечеря. В наши дни тренировката продължава само 45 минути, следвана от физиотерапия и почивка. И оттук идва липсата на личности. Ние обичахме тениса, сега целта е напълно различна. Често е коя ще има повече фенове в социалните мрежи", заяви 32-годишната словачка, която в момента е №171 в ранглистата.

Хантухова признава, че неийният стил на игра е вече демоде, но не смята да го променя.

"Да играеш умно на корта, не помага. Затова и аз страдам. В женския тенис силата заема важна роля. Днес състезателките са наистина добри атлетки, технологиите също помагат, но играта им е стереотипна. Аз продължавам да искам да се усъвършенствам и да бъда по-добра тенисистка, но също така и по-добър човек", добави Даниела.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини