Симона Халеп – криза или липса на постоянство



Симона Халеп – криза или липса на постоянство
Свързани играчи
Тагове
27-02-2016 15:07 | Tennis24.bg

Симона Халеп не успява да покаже постоянство в тениса. Един от примерите за безкрайните и възходи и падения е загубата й от Каролина Плишкова, а веднага след това – красивата й победа над двукратната шампионка от „Уимбълдън“ Петра Квитова в двубоя на Румъния срещу Чехия за „Фед Къп“.


След Откритото първенство на Австралия Халеп пусна информация в социалните медии, че има контузия на носа. Тя обяви, че ще се подложи на операция, за да се излекува и затова отказва участието си в Дубай, където трябваше да защитава титлата си. Румънката се оттегли и от турнира в Доха, Катар, и от мачовете за „Фед Къп“.


После обаче промени решението си и се появи и в Дубай, и в Доха, но бе отстранена на старта и на двете надпревари. Първо отстъпи пред Ана Иванович, а след това и пред Елена Веснина.
Днес всички си задават един въпрос – дали кризата в играта на Симона Халеп е причинена от физически проблеми и контузии, или тя просто страда от липса на постоянство и редува великолепни мачове с посредствено представяне?


Факт е, че контузиите играят основна роля при загубите й. Но е вярно също, че Симона не е записала нито един голям успех от титлата си от Индиън Уелс миналата година до сега. Вместо това тя записа серия от провали и слаби представяния. И те не бяха причинени само от контузии. Често румънката играеше просто слаб тенис, а личеше, че няма и психическа сила да преодолее провалите си.


От Индиън Уелс 2015 насам тя се изправи пред много трудности и не успя да блесне в нито един турнир. Въпреки контузиите, за играч с таланта и техническите умения на Халеп, тя постигна твърде малко. А ако иска да върви нагоре, трябва да работи преди всичко върху психическата си подготовка за мачовете. Нещо, което е от жизнено важно значение. Може би трябва да си наеме и фитнес треньор и физиотерапевт от световна класа, които да й помогнат да подобри формата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини