Вавринка е новият шампион в Дубай



27-02-2016 19:23 | Tennis24.bg

Стан Вавринка е новият шампион на АТР 500 турнира на твърди кортове в Дубай. На финала поставеният под №2 швейцарец се наложи с 2:0 сета над Маркос Багдатис, в отделните части 6:4, 7:6 (13). Особено впечатляващ бе тайбрекът на втория сет, в който Stan the Man се наложи с 15:13 точки, реализирайки четвъртия си мачбол.

Багдатис има за какво да съжалява, тъй като първи успя да се пребори с началния удар на съперника и осъществи пробив за 3:2 в откриващия сет. Вавринка обаче отговори с рибрейк за 3:3, а малко след това с втория си брейк си гарантира сета – 6:4.

През втората част пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който Багдатис пропусна 5 сетбола, преди Вавринка да реализира петия си мачбол и да вдигне победоносно ръце.

За Вавринка това е втора титла за годината и общо 13-та в кариерата. През януари световният №4 триумфира и на твърдите кортове в Ченай, Индия. Stan the Man печели за първи път турнира в Дубай, където рекордьор по титли е неговият сънародник Роджър Федерер – 7. Тази година обаче бившият водач в ранглистата не успя да защити титлата си, тъй като отказа участие заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини