Суарес Наваро става №6 в света след титлата в Доха



27-02-2016 19:59 | Любомир Тодоров

Карла Суарес Наваро спечели най-голямото отличие в своята кариера, след като взе титлата на турнира в Доха, който е от категория "Премиер 5". Успехът ще изстреля в понеделник шампионката до рекордното шесто място в световната ранглиста на WTA.

На финала осмата поставена испанка се наложи след обрат над 18-годишната Елена Остапенко от Латвия с 1:6, 6:4, 6:4. В първата част тийнейджърката игра почти без грешка и я спечели закономерно. След това Суарес Наваро взе надмощие, като натискаше на бекхенда на съперничката и взе следващите два сета. В заключителния Остапенко тръгна с пробив за 2:0, но опитната иберийка успя да направи тутакси рибрейк, а после и да постигне решаващ пробив за 3:2.

"Започнах малко нервно, а тя игра добре. Загубих първия сет, но вярвах, че мога да победя. Борих се, тичах и победих! Това е сбъдната мечта. Бях в Топ 10 и миналата година, но №6 е нещо специално", коментира 27 годишната тенисистка от Лас Палмас.

За Карла това беше едва втора титла в кариерата в нейния десети финал. Успехът в Катар изкачиха Суарес Наваро и до №2 в класацията "Пътят към Сингапур" след Ангелик Кербер. Остпенко пък ще стане третата тийнейджърка в Топ 50 на ранглистата заедно с Белинда Бенчич и Дария Касаткина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини