Българите завършиха с победи в групите на световното



02-03-2016 13:08 | Любомир Тодоров

Отборите на България за мъже и жени завършиха с победи участието си в груповата фаза на 54-ото световно по тенис на маса в Куала Лумпур. Мъжете надиграха Австралия, а жените спечелиха драматично срещу Чили.

Националите преодоляха в група "Н" на Втора дивизия представителите на страната континент с 3-0 успеха.

Петьо Кръстев победи с 3:0 гейма (4, 7, 8) Дейвид Пауъл. След това Станислав Голованов се наложи с 3:1 (7, 10, -7, 8) над Хемин Хю. Третият успех беше дело на левичаря Денислав Коджабашев, който след загубата в първия мач се реваншира с 3:1 (1, -8, 7, 7) срещу Пауъл.

Така националите заеха третото място в групата след Испания и Сърбия.

Жените, който също са в група "Н", записаха първа победа в Куала Лумпур, след като се наложиха в оспорван двубой над Чили с 3-2 и заеха петото място.

Решаващата трета победа записа 16-годишната Мария Йовкова (на снимката на преден план), която губеше с 1:2 гейма в петия мач срещу Катрин Лоу, но спаси два мачбола и направи обрат и успя да го спечели с 3:2 (-10, 13, -9, 10, 2).

"Тежък мач, в четвъртия гейм чилийката водеше с 10:8. Сервисът беше при мен и си казах, че на всяка цена трябва да изравня резултата. При първото ми подаване тя удари ръб и топчето излезе в аут. При второто сервирах с горно въртене, тя върна с контра на бекхенд, но аз спечелих със завършващ удар на нейния форхенд и се стигна до продължението, в което спечелих. В петия гейм нямаше никаква интрига", разказа за Tennis24.bg от Малайзия Mария Йовкова.

Преди това първата ни ракета Анелия Карова изравни за 1-1 след 3:2 срещу същата тази Лоу. След това по-голямата сестра на Мария - Красимира Йовкова победи Карен Рохас с 3:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини