Федерер тренира в Ел Ей, потвърди участие в турнир



02-03-2016 14:24 | Tennis24.bg

Роджър Федерер ще се завърне на „Роджърс Къп” в Торонто тази година. Новината потвърди лично швейцарецът, който от няколко дни тренира усилено в Лос Анжелис. Припомняме, че през 2015-та Федерер реши да не участва на „Роджърс Къп”, а да концентрира усилията си към Синсинати и US Open.

Федерер е достигал 5 пъти до финал на „Роджърс Къп”, като в четири от случаите турнирът се е провеждал в Торонто. Има и две титли – 2004 (на финала побеждава Родик) и 2006 (на финала побеждава Ришар Гаске), и двете в Торонто. Припомняме, че „Роджърс Къп” се провежда в два града – Торонто и Монреал, които се редуват всяка година.

Шампион на „Роджърс Къп” миналата година стана Анди Мъри, който победи на финала Новак Джокович.

Иначе Федерер е в Лос Анжелис от няколко дни. Той бе и сред ВИП гостите на бляскавата церемония по връчването на оскарите. ФедЕкспрес ще се завърне на корта след малко повече от месец на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Припомняме, че швейцарецът претърпя операция на коляното и реши да пропусне „Мастърс 1000” надпреварите в Индиън Уелс и Маями, които ще се проведат по-късно този месец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини