Красимира Йовкова: Ще развеем знамето в Куала Лумпур



03-03-2016 10:03 | Любомир Тодоров

Националката на България по тенис на маса Красимира Йовкова донесе днес първата победа срещу Нова Зеландия на Световното отборно първенство в Куала Лумпур, която класира състава ни в Топ 40. Ето какво каза 18-годишната спортистка от Асеновград пред Tennis24.bg след успеха.

- Краси, честита победа и честит национален празник! Труден първи гейм срещу Натали Патерсън. Как се разви мача?
- Благодаря! Може би малко подценихме новозеландките. В първия гейм моята съперничка водеше с 8:3 точки. Нейният стил не ми допадаше, тя беше много "мека". На моята игра повече пасва по-остър стил. Трябваше аз да атакувам и да рискувам, което беше сложна задача. Успях да спечеля с 14:12 и си повярвах. Напрежението спадна, отпуснах ръката и нещата се получиха. Щастлива съм, че спечелих мача и че отборът ни победи с 3-0!

- Ти и твоята сестра Мария сте дебютантки на такъв форум при жените. Как се справихте с напрежението?
- В началото беше трудно, но го преодоляхме след първия мач срещу Гърция в групата. Много се радвам, че Мария направи страхотни срещи и записа редица важни победи тук. Тя е само на 16 години и съм изключително горда с представянето й!

- Следващият ви мач е срещу Колумбия, какво знаеш за техния състав?
- Силен отбор са. Първата им ракета е чернокожата Паула Медина, която е добра състезателка. Надявам се утре да спечелим и срещу тях и да играем за 37-ото мяста в света.

- Как ще отбележите 3 март в Куала Лумпур?
- Моята идея е всички национали да посетим днес известните кули близнаци "Петронас", които са една от забележителностите на града. Искаме там да развеем родния трибагреник и така да почетем празника.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини