Италия и Франция – на четвъртфинал за Купа Дейвис



05-03-2016 23:14 | Tennis24.bg

Италия е първият четвъртфиналист на отборното световно първенство за мъже за Купа "Дейвис". "Адзурите" отстраниха отслабения от отсъствието на Роджър Федерер и Стан Вавринка тим на Швейцария като поведоха с 3-0 победи в Пезаро. Това стана, след като Симоне Болели и Андреас Сепи победиха без да дадат сет съответно Марко Киудинели и Хенри Лааксонен, а след това четиримата излязоха и в мача на двойки, завършил 6:3,6:1, 6:3 за домакините.

Седващият съперник на италианците ще е победителят в сблъсъка между Полша и Аржентина. Дебютантът в Световната група Полша губи у дома с 1-2 след втория ден. Това стана, след като на двойки Лукаш Кубот и Марчин Матковски надиграха Карлос Берлок и Ренцо Оливо с 6:3,6:4, 6:4. Аржентинците обаче спечелиха и двата сингъла в петък и са фаворит да стигнат до четвъртфиналите за 14-ти път в последните 15 години.

Франция също продължава напред след 3-0 до момента срещу Канада в Гваделупа. След победите на сингъл на Гаел Монфис и Жил Симон, „петлите“ спечелиха и мача на двойки, като Ришар Гаске и Жо-Вилфред Тсонга надиграха Вашек Поспишил и Филип Бестер със 7:6 (4), 6:1, 7:6 (4). Тимът, воден от капитана Яник Ноа чака в следващия кръг победителя между Чехия и Германия, като чехите водят с 2-1.

Сензацията на деня пък бе загубата на сръбския тандем Новак Джокович/Ненад Зимонич от казахстанците Андрей Голубьов/Александър Недовезов с 3:6,6:7 (3), 5:7. Това е втори успех за казахстанците над топ играчи, след като през 2014 г. надвиха и тандема Роджър Федерер/Стан Вавринка.

Анди Мъри записа втори успех срещу Япония, след като с брат си Джейми надвиха Йошихито Нишиока и Якутака Учияма с 6:3, 6:2, 6:4. Така втората ракета в света може да класира Великобритания напред с победа над Кеи Нишикори на сингъл.

 

Резултати от Световната група

Великобритания – Япония 2-1

Сърбия – Казахстан 1-2

Швейцария – Италия 0-3

Аржентина – Полша 2-1

Канада – Франция 0-3

Германия – Чехия 1-2

САЩ – Австралия 2-1

Хурватия – Белгия 2-1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини