Серина се завърна с победа в Медисън Скуеър Гардън



09-03-2016 08:27 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс са завърна успешно на корта след повече от месец пауза. Американката победи в демонстративен мач Каролине Вожняцки със 7:5, 6:4 в нюйоркската зала "Медисън Скуеър Гардън". След това Уилямс се изказа в подкрепа на Мария Шарапова.

Серина не беше играла от загубения финал на Australian Open на 30 януари. В началото тя допускаше много грешки, но постепенно намери своя ритъм и успя да надделее над датчанката, с която са добри приятелки.

Преди това в мач при мъжете Гаел Монфис спечели срещу Стан Вавринка със 7:6(6), 6:3. Заради шоуто, посветено на световния ден на тениса, два гейма от втория сет се играха като смесени двойки. Уилямс беше от едната страна на мрежата с Вавринка, а Вожняцки - с Монфис.

След края носителката на 21 титли от Големия шлем коментира и положителната допинг проба на Мария Шарапова.

"Мисля, че много хора бяха изненадани и шокирани от изказването на Мария, но в същото време те бяха и щастливи, че тя се изправи пред всички, беше много откровена и показа голяма смелост, като призна, че е проявила небрежност. Но тя винаги е демонстрирала кураж и този път не беше различно", заяви Уилямс по адрес на една от най-големите си съпернички.

Американката не смята, че този допинг скандал ще нанесе огромни щети на тениса, защото спортът имал много големи звезди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини