Сампрас: Джокович може да спечели повече титли от Шлема от мен



11-03-2016 14:05 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Пийт Сампрас подкрепи Новак Джокович в преследването му на още титли от Големия шлем. Американецът обяви, че сръбският тенисист не само ще подобри собствения му рекорд от 14 титли от големите турнири, но и ще изравни успеха на Роджър Федерер от 17 трофея.

„Роджър не само ме задмина, но спечели цели 17 титли. Рафа също се представи много добре и спечели 14 трофея от Голямата четворка. Новак има 11 до сега. Явно тези три момчета ме задминаха по успехи в последните 10-15 години. Това е невероятно. Не мислех, че ще се случи“, сподели Сампрас. Той допълни, че от тримата, само двама – Джокович и Федерер, ще продължат напред. „Честно казано, тези двамата са най-добрите тенисисти на света. Новак е страхотен – да биеш Роджър два пъти на US Open, да биеш Рафа на „Ролан Гарос“…Той е един от най-добрите в историята. Спечелил е 11 титли от Шлема, а е само на 28 години. Ако продължи така още три-четири години, ще ме задмине и ще стигне сигурно до 16-17 титли. Мисля, че Роджър сега е по-добър, отколкото беше преди няколко години, когато доминираше. Той е на 34 години и още е в топ 3. Играе страхотен тенис и все още е конкурентноспособен за титли от Шлема", отбелязва Сампрас.

Американецът не отписва и шансовете на Надал да се върне сред най-добрите. „Няма толкова сила, не е вече толкова агресивен. Явно е под напрежение и е нервен. Но все още се изненадвам, когато губи на клей. Според мен не всичко е приключило за него. Той е твърде добър, спечелил е твърде много“, заключава Пийт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини