Джокович: Съжалявам за Маша, дано излезе по-силна от това



12-03-2016 10:49 | Tennis24.bg

Лидерът в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович подкрепи Мария Шарапова след скандалното й признание, че е била уличена в употребата на забраненото от началото на 2016 г. лекарство мелдониум.

„Тъжно ми е, че й се случва всичко това. В тази ситуация е нормално да бъде нападана. Надявам се да излезе по-силна от случилото се. Пожелавам й най-доброто. Мисля още, че комуникацията по тези въпроси трябва да бъде малко по-добра и от АТР и WTA да говорят повече с тенисистите. Понякога си мисля, че организациите на професионалните тенисисти малко се скатава от това, защото е работа на международната федерация ITF и WADA“, каза сърбинът, който е и приятел с Маша.

Марион Бартоли също защити Маша. „Знам, че не е допингирана. Всичко това е резултат от нейното неглижиране на важните неща. Сезоните са дълги, почивката – малко. Най-вероятно е била фокусирана върху подготовката си за Откритото първенство на Австралия и не е погледнала новите разпоредби“, каза Бартоли.

„Новината ме шокира. Никога не съм си мислила, че ще „изгърми“ с допинг. По-скоро си мислех, че ще се оперира и ще прекрати кариерата си. Мария никога не се е занимавала с такива неща. Не мога да я свържа с допинг. В последните години допингът е все повече преследван. Правят се много повече тестове“, отсече Флавиа Пенета.

„Преди всичко искам да подчертая, че Мария е велик спортист. Дори тази „странна грешка“ няма да омаловажи всичко, което е постигнала в тениса… и най-важното е,че никой от нас, особено аз, имаме правото да коментираме тази история, или пък да критикуваме Мария. Само допинг ангенцията може да взема становище“, каза в “Twitter” Светлана Кузнецова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини