Тотална подкрепа за Надал



13-03-2016 13:37 | Tennis24.bg

Футболният клуб Реал (Мадрид) подкрепи Рафаел Надал срещу обвиненията от бившата френска министърка на спорта Розалин Башело за укриване на допинг наказание през 2012-а, когато лекуваше 7 месеца контузия в коляното.

„Абсолютна подкрепа за нашия почетен сосио (клубен привърженик -б.а.), един от най-великите спортисти на Испания и света в историята. Величието и впечатляващите му победи са базирани на постоянна работа, талант и огромно себераздаване. Считаме за нечестни и недопустими атаките срещу Рафа от Розалин Башело.

За Реал (Мадрид) е огромна чест, че Рафаел е тясно свързан с нашия клуб, защото е символ на най-хубавото в спорта, адмириран и обичан от милиони почитатели. Ние сме до него”, пише в специално комюнике на уеб страницата на Реал, чийто безрезервен фен е Надал.

За 9-кратния шампион на „Ролан Гарос" говори и треньорът на Реал Зинедин Зидан:

„Познавам го малко, чувствам се зле заради казаното и защото Рафа е „Сеньор" (джентълмен-б.а), голям спортист и спектакъл, харесван и от испанци, и французи, и американци, както и от хора от други националности. Винаги е демонстрирал ценностите си и е бил професионалист”.

Баскетболната звездата на Чикаго Булс и испански национал Пау Гасол също застана зад своя приятел и съдружник в ресторантска верига: „Вярвам изцяло на Рафа. Обвинения без база и доказателства не би трябвало да се отправят. Не знам дали имат нещо против испанските спортисти, просто подобни измислени новини няма да имат голям успех, няма какво да ги преживяваме толкова."

Самият Рафаел и неговия чичо и треньор Тони Надал заявиха, че след турнира в Индиан Уелс ще се консултират с адвокати и ще вземат необходими мерки, вероятно ще дадат на съд Башело.

Златка Замова, коресподент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини