Шиникова с титла на единично в Тунис



13-03-2016 13:18 | Любомир Тодоров

За трета поредна седмица Изабелла Шиникова не си тръгва от тенис турнир с празни ръце. Днес националката за "Фед къп"и водачка в схемата спечели титла на единично от турнира в Амамет, Тунис, с награден фонд 10 000 долара.

Преди две седмици 24-годишната Шиникова спечели турнира в Бейнаско на сингъл, а миналата триумфира на двойки, отново в Амамет.

На финала в неделя Изабелла победи №6 в схемата Юлия Грабхер от Австрия с 6:4, 6:4 за малко повече от един час игра. Мачът започна зле за софиянката, която обаче успя да навакса от 0:3 гейма и да вземе първия сет. Във втория на два пъти австрийката повеждаше с пробив, но Шиникова го връщаше. При 5:3 тя вече сервираше за титлата, но позволи да бъде пробита. В следващия гейм обаче българката успя да спечели двубоя.

За Изабелла това е 13-а титла на единично в кариерата и втора за сезона. Тя взема 12 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 251-о място.

Шиникова не успя да дублира успеха в Амамет и с трофей на двойки. По-късно днес тя и Лина Гьорческа от Македония нямаха късмет на финала срещу Грабхер и Наоми Тотка от Унгария и отстъпиха след 5:7, 6:1, 11-13.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини