Серина потвърди: Връщам се напролет



08-12-2010 12:52 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс потвърди очакваната нова тежка новина. Американката призна в интервю за "Ню Йорк Пост", че планира да се завърне на корта напролет.

 

"Надявам се да се върна на корта напролет. Не мисля, че има шанс това да се случи по-рано", сподели 29-годишната американка.

 

Както е известно Серина Уилямс разряза десния си крак на счупено стъкло от чаша в ресторант дни след триумфа на Уимбълдън. В следствие на глупатава контузия Уилямс претърпя 2 операции на десния крак, които я извадиха от сметките за дълъг период от време.

 

Това на практика означава, че Уилямс по всяка вероятност ще излезе от Топ 15 на женския тенис, защото само през януари има да защитава куп точки.

 

През 2010-та американката игра финал на турнира от категория Premieir в Сидни (отстъпи с 3-6, 2-6 на Елена Дементиева), а седмици по-късно спечели и първия за сезона турнир от Големия шлем - Australian Open.

 

Не по-малко тревожно е положението и при по-голямата от сестрите Уилямс - Винъс, чието участие на Australian Open е под въпрос.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини