Халеп и Радванска продължават по план



14-03-2016 10:58 | Любомир Тодоров

Шампионката от 2015 година Симона Халеп се класира за осминафиналите на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "Премиер задължителен".

Петата поставена румънка победи Екатерина Макарова от Русия с 6:2, 6:4 в последен мач от вечерната сесия, за да запише осми пореден успех в калифорнийската пустиня.

Двубоят продължи един час. Във втория сет Халеп водеше с пробив, но левичарката от Москва го върна. Симона не се предаде и постигна брейк в последния гейм с 16-ия си уинър в срещата.

"Беше труден двубой. Знаех как да се нагодя към вятъра. В едната половина на корта удрях по-силно, а в другата - с повече топспин. Благодаря на зрителите, че останаха до края", заяви Халеп, като имаше предвид своите сънародници, които я подкрепяха със знамена.

Следващата съперничка на румънката е Барбора Стрицова от Чехия. При нова победа Симона вероятно ще си осигури четвъртфинал срещу Серина Уилямс.

Третата в схемата Агниешка Радванска беше категорична срещу сънародничката на Халеп Моника Никулеску и я победи с 6:2, 6:1. Полякинята, която игра финал в Индиън Уелс през 2014 г., направи 5 пробива в срещата.

В следващия кръг Радванска се изправя срещу шампионката от 2010 година Йелена Янкович. Сръбкинята отнесе Коко Вандевеге от Съединените щати с 6:0, 6:1.
Радванска 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини