Шарапова вече не е посланик на ООН



15-03-2016 17:14 | Tennis24.bg

Организацията на обединените нации приключи сътрудничеството си с Мария Шарапова, която беше посланик на добра воля на световната организация.

Програмата за развитие на ООН сложи край на деветгодишното си сътрудничество с руската тенисистка заради това, че бе уличена в употреба на забраненото вещество мелдониум, пише в. The Guardian.

Работата на Шарапова с ООН беше съсредоточена главно върху опитите да се помогне на оцелелите от трагедията в Чернобил през 1986 година. Организацията благодари на рускинята за усилията в тази насока. Както е известно родителита на Мария се от Гомел, който е на стотина километра от ядрената централа и бягат след аварията в Сибир.

Посланиците на добра воля на ООН според организацията трябва да са "почтени хора, които притежават нужните за подобна работа характер и достойнство".

Според точка 28 от устава "участието в каквито и да е действия несъвместими с неговия/нейния статут и противоречащи на целите и принцирите на ООН" води до прекратяване на сътрудничеството.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини