Вавринка: Аз съм най-неудобният съперник за Джокович



16-03-2016 16:24 | Станко Димов

След като спечели Australian Open и „Ролан Гарос”, целта пред Стан Вавринка е ясна. Попитан който турнир иска да добави във витрината си, швейцарецът отговори „определено Уимбълдън”. Една от конкретните му цели за тази година пък е защита на титлата в Париж. „Невероятно е, защото помня всяка една емоция от триумфа ми миналата година”, каза Вавринка.

Швейцарецът изрази мнение, че той е най-трудният опонент на Новак Джокович в турнирите от Големия шлем през последните няколко години. „Да кажем, че в последно време аз съм най-големият му (на Джокович) опонент в Шлема. Аз мога да удрям топката силно от форхенд и бекхенд, а освен това мога да се конкурирам с него във физическо отношение. Роджър Федерер и Ани Мъри са по-близо до него в ранглистата. Роджър игра на два финала в Шлема с него през 2015”, коментира Вавринка.

Той не скри и вълнението си относно предстоящия олимпийски турнир в Рио де Жанейро. „Когато бях дете мечтаех да представям страната ми на Олимпийски игри и да посетя Олимпийското село”, разкри Вавринка. Той също така разкри, че се е научил да „побеждава грозно”.

„Тази година в Дубай за първи път спечелих турнир без да показвам най-добрия си тенис. Това е от изключително значение за моята увереност”. В заключение Вавринка каза, че на този етап не мисли за отказване и се надява да остане в големия тенис още няколко години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини