Пиронкова отпадна на полуфинал



18-03-2016 23:19 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на WTA 125К турнира на твърди кортове в Сан Антонио, Тексас. В двубой от полуфиналите, най-добрата българска тенисистка отстъпи с 1:2 сета пред японката Мисаки Дои, в отделните части 4:6, 6:2, 4:6.

Срещата продължи повече от два часа, а след нейния край Пиронкова се размина с възможността да играе на финал за първи път от януари 2014-та година.

Цвети започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 2:0. Дои обаче успя да изравни за 2:2, след което в последствие взе сета с 6:4. През втората част Пиронкова доминираше тотално и набързо изравни резултата след 6:2 в своя полза.

Решаващият трети сет се забави с повече от 5 минутки, тъй като Дои напусна корта. Това явно повлия на Пиронкова и тя регистрира пасив от 0:3 гейма, който до края на двубоя така и не успя да навакса.

Все пак българката приключва турнира с 57 точки на сметката си, които трябва да я върнат в Топ 100 на ранглистата при следващото й обновяване в понеделник. През новата седмица Пиронкова ще участва на силния турнир в Маями, където ще трябва да играе квалификации.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини