Раонич е първият финалист в Индиън Уелс



19-03-2016 22:19 | Станко Димов

Милош Раонич е първият финалист на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Поставеният под №12 в основната схема се наложи с 2:1 сета над Давид Гофен (Белгия, №15), в отделните части 6:3, 3:6, 6:3 след 2 часа игра.

Съперникът на Раонич в неделния финал ще бъде определен от суперсблъсъка между Новак Джокович и Рафаел Надал, които излизат на корта по-късно тази вечер.

Раонич започна ударно двубоя и сервира на много високо ниво, като почти не даваше шанс на Гофен да играе с топката. Канадецът успя да направи пробив за 3:1, който се оказа напълно достатъчен да вземе сета – 6:3.

През втората част картината на корта се промени. Началният удар на Раонич започна да не му носи толкова много лесни точки и Гофен се възползва. Белгиецът на свой ред проби за 3:1, но след това допусна рибрейк – 3:2. С пробив за 5:3 обаче Гофен си гарантира възможността да сервира за сета и се справи – 3:6, 6:3.

Решаващата трета част започна с ранен пробив за Раонич, а до края на срещата Гофен така и не успя да се справи с началния удар на съперника си и напусна турнира.

В неделя Раонич ще излезе за трети път във финал на турнир от сериите „Мастърс 1000”. Той има гарантирани 600 точки за ранглистата, както и чек за половин милион долара. Гофен напуска турнира с 360 точки и четвърт милион долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини