Жребият в Маями размина Серина и Азаренка



21-03-2016 16:51 | Станко Димов

Тази седмица започва силният турнир на открито в Маями, който е от най-висока категория WTA Премиер задължителен. Водачка в схемата е лидерката в световната ранглиста Серина Уилямс. Американката се чувства отлично на кортовете в Маями, като до момента има впечатляващите 8 титли от турнира. В това число и триумф в последните 3 години.

Уилямс започва надпреварата директно от втори кръг, където ще срещне Мисаки Дои или Кристина Макхейл. Първата състезателка от Топ 10, която може да срещне Серина, е Петра Квитова. Двубой между двете е възможен на четвъртфинал. На полуфинал пък Уилямс отново може да играе с Радванска, както се случи и миналата седмица в Индиън Уелс.

Завърналата се в Топ 10 Виктория Азаренка изтегли значително по-труден жребий. Родената в Беларус тенисистка може да срещне в III кръг Йелена Янкович, а в четвърти - №4 в схемата Гарбине Мугуруса. Испанката Суарес Наваро, както и Винъс Уилямс са сред потенциалните опонентки на Азаренка на четвъртфиналите.

Припомняме, че в квалификациите в Маями стартират Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева. За да се доберат от основната схема, двете ще трябва да запишат по 2 победи.

Турнирът в Маями е с награден фонд 6.1 млн. долара. Шампионката ще прибере 1000 точки за ранглистата и малко над 1 млн. от наградния фонд.

ОСНОВНА СХЕМА В МАЯМИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини