Каратанчева приключи в Маями



22-03-2016 19:06 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Сесил Каратанчева отпадна във финалния кръг на квалификациите на турнира от категория "Премиер задължителен" в Маями, щата Флорида, и продължава да няма през тази година участие в основна схема на състезание под егидата на WTA.

Тя отстъпи на Анна Татишвили, която представя от тази година Съединените щати, с 2:6, 2:6 след 70 минути игра.

Сесил беше пробита в откриващия първи гейм, в който направи три двойни грешки. Същото се повтори и в третия гейм и след нови три двойни на софиянката Татишвили поведе без много усилия с 3:0. Каратанчева прекъсна негативната си серия за 1:4. Родената в Тбилиси сервираше за сета при 5:2 и го затвори при първата си възможност след 32 минути игра.

И втората част започна с пробив в подававането на 26-годишната българка, която допусна седмата си двойна грешка в мача. Сесил отвърна на удара, като стигна до първите си точки за пробив в двубоя и реализира третата за 1:1. Татишвили тутакси направи нов брейк, а в следващия гейм софиянката изпусна точка за ново връщане на пробива. После американската гражданка постигна нов брейк за 4:1. Последва нова размяна на пробиви и Татишвили сервираше за победата при 5:2 и се справи със задачата.

За представянето си в Маями Сесил взема 20 точки за световната ранглиста, където е №138.

Късно тази вечер Цветана Пиронкова ще играе срещу рускинята Елена Веснина като победителката в двубоя се класира за основната схема на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини