Мъри няма да защитава титлата си от Роджърс Къп



Мъри няма да защитава титлата си от Роджърс Къп
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-03-2016 14:28 | Станко Димов

Анди Мъри изрази мнение, че международната тенис федерация ITF трябва да затегне повече допинг контрола. Световният №2 призна, че от началото на годината е дал 2 допинг проби, което за него е недопустимо.

„Мисля, че всеки един спорт може да направи повече (в битката с допинга), но определено мисля, че сега е по-добре в сравнение с преди няколко години. Миналата година бях тестван много пъти, но от началото на този сезон съм дал само две проби. Три месеца от годината минаха, а аз бях тестван два пъти, което според мен категорично не е достатъчно”, коментира Мъри.

Шотландецът говори и за програмата си за лятото. Той призна, че може да пропусне „Роджърс Къп” в Канада, където е шампион от миналата година, за да бъде в оптимална форма за Олимпийския турнир в Рио.

„Олимпийските игри са веднъж на 4 години. Знам колко много означават те за мен, така че трябва да действам умно, когато правя програмата си за лятото. Ако това означава да пристигна в Рио седмица по-рано, за да се аклиматизирам, това ще направя. Може би ще играя в Синсинати, но не и в Канада”, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини