Разочароващо отпадане на Серина



28-03-2016 22:47 | Tennis24.bg

Серина Уилямс записа изненадваща загуба още в IV кръг на силния турнир на твърди кортове в Маями. Водачката в световната ранглиста отстъпи с 1:2 сета пред Светлана Кузнецова, в отделните части 7:6 (3), 1:6, 2:6.

Срещата на централния корт в Кей Бискейн продължи малко повече от два часа, след които Уилямс регистрира най-ранно отпадане в Маями от 2000-та година насам. По този начин американката се прости с надеждите да спечели за 9-ти път надпреварата във Флорида, където именно живее Уилямс.

Иначе началото на срещата далеч не вещаеше подобен финал. Уилямс започна силно и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. Кузнецова обаче успя да върне пробива в средата на сета и след това изравни за 3:3. До края нови пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, където местната любимка се наложи със 7:3 точки.

Всичко хубаво за Уилямс обаче приключи някъде тук. Във втория сет Кузнецова успя да се наложи с 6:1 гейма, а серията и се пренесе и в третата част. Рускинята успя да запише общо 8 гейма на сметката си, които й донесоха аванс 3:0 в решаващия сет. До края Уилямс не успя да навакса изоставането и напусна турнира, в който имаше да защитава титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини