Гофен сложи край на приказката за аржентинец



29-03-2016 20:06 | Любомир Тодоров

Давид Гофен стана първият четвъртфиналист на турнира в Маями, щата Флорида, който е от категория "Мастърс 1000" при мъжете.

Поставеният под №15 белгиец се наложи над "щастливия губещ" Орасио Себайос от Аржентина със 7:5, 6:3. Така Гофен сложи край на приказката на 30-годишния левичаря от Мар дел Плата и си върна за загубата от него в Маями през 2014 г.

Както е известно Себайос влезе в последния момент на мястото на отказалия се Роджър Федерер. Аржентинецът, който е №112 в света, победи последоветално Хуан Мартин дел Потро и Фернандо Вердаско, преди да бъде спрян от белгиеца.

Себайос се държа достойно в първия сет и допусна Гофен да го пробие за 5:6, след което затвори сета. Във втория Давид направи още два брейка - вторият в последния гейм и спечели двубоя.

Следващият съперник на Гофен ще бъде № 18 Жил Симон. Французинът беше безпощаден срещу младия си сънародник Люка Пуй и го разгроми с 6:0, 6:1 след само 57 минути игра. 

Седмият поставен Томаш Бердих, който надигра французина Ришар Гаске с 6:4, 3:6, 7:5 след почти два часа и половина игра. В третата част чехът успя да проби за 6:5 и след това затвори мача с гейм на нула. 

Бердих ще играе срещу спечелилия между Новак Джокович и Доминик Тийм.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини