Сампрас помоли крадците да върнат вещите му



10-12-2010 14:53 | Николай Драгиев

Легендарният Пийт Сампрас изрази надеждата си, че откраднатите му трофеи и вещи ще бъдат възстановени. Самият той признава, че е дал публичност на случилото се, тъй като се надява престъпниците да проявят морал или по някакъв начин да бъде събрана повече информация за кражбата.

"Направих всичко, което можах. Силно се надявам да имам късмет и нещата да се оправят. Ако нещата се намерят, ще бъде великолепно. Огласих случая публично с тъкмо такава цел," признава американецът.

В крайна сметка Сладкия Пийт е загубил 51 от 64 купи, връчени му след спечелване на турнир. Още 24 като вицешампион, шест награди за играч номер 1 на сезон и куп други безценни вещи свързани с играта.

"В началото бях вбесен, тъй като исках да оставя всичко това като наследство на моите деца, които не са ме виждали в игра. Това е историята на моя живот в тениса," споделя Сампрас.

Организаторите на Australian Open вече обявиха, че са готови да възстановят загубената от Сампрас купа. Тя е единствената открадната от неговите общо 14. Също така бившият номер 1 се е разделил и с други вещи, които "нямат стойност, но са много важни за мен".

Сампрас отправи и призив към крадците: "Надявам се съвестта им да проговори и те да върнат вещите. Не мисля, че за тях имат стойност, но за мен това са куп страхотни спомени."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини