Милош Раонич призна превъзходството на Кириос



01-04-2016 17:33 | Tennis24.bg

Ник Кириос е играл по-силно във важните моменти и това е причината за победата му в четвъртфинала на Откритото първенство на Маями. Това призна съперникът му в тази фаза Милош Раонич, който остъпи с 4:6, 6:7.


„Мисля, че Ник игра много добре. Той вкара много силни и добри удари във важните моменти. Така спечели точки в критичните моменти. Ник игра много жизнено и енергично в тези моменти. Той е много опасен тенисист. Справя се добре в големи турнири, има два четвъртфинала в Големия шлем. Има качествата да играе на топ-ниво, така че не мисля, че е изненада, че спечели нещо. Мисля, че е най-добрият от това поколение, може би заедно със Зверев“, коментира Раонич.


Канадецът обяви, че вече няма никакви физически проблеми. Той бе мъчен от онтузии от полуфинала на Откритото първенство на Австралия. След това се оплака от травма по време на турнира в Индиън Уелс. „Мисля, че вече всичко е наред. Чувствам се добре, не съм имал болки и съм щастлив“, каза Раонич.


Много оптимистично пък гледа към полуфинала Кей Нишикори. Той победи в четвъртфинала Гаел Монфис с 4:6, 6:3, 7:6 и ще срещне Кирос в битка за място на фиала. През 2014 г. Нишикори отново стигна полуфинал в Кий Бискейн срещу Новак Джокович, но се наложи да се откаже заради контузия. „Спомням си. Беше много разочароващо. Бях контузен тогава, но сега съм по-здрав. Надявам се да не ми се наложи да се отказвам утре. Мисля, че днес играх добър тенис и тялото ми се чувства добре. Нямам търпение да играя в полуфинала“, каза Кей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини