Джокович: Март е най-успешният месец в кариерата ми



04-04-2016 13:13 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович спечели рекордна 28-а титла от „Мастърс 1000” сериите, след като в неделя вечер победи с 6:3, 6:3 Кей Нишикори на финала на турнира в Маями. За сърбина това бе общо 6-а титла от Южна Флорида, с което се изравни с американеца Андре Агаси. Нещо повече – за трета поредна година Джокович печели последователно турнирите в Индиън Уелс и Маями. Общо в кариерата си Ноле е правил 4 пъти подобен дубъл.

„Всеки път, когато се завърна в Маями се сещам за спомените ми от 2007. Това беше първият „Мастърс”, който спечелих. Този триумф отвори много врати пред мен, вдъхна ми изключителна увереност. Започнах да осъзнавам, че имам сили да побеждавам на големите турнири срещу най-добрите играчи в света. Така определено това е специално място за мен, където вече имам 6 титли. Не съм считал нито една от победите ми за гарантирани, затова показах най-доброто, на което съм способен. Изправих се срещу някои страхотни тенисисти и съм доволен от начина, по който се представих. Разбира се, че съм щастлив, че написах името си в книгата с рекордите, но честно казано се стремях да не мисля за тези неща преди двубоите. Няма смисъл да вкарвам допълнително напрежение”, коментира Джокович на пресконференция след триумфа в Маями.

„Разговаряхме с моя екип и стигнахме до извода, че цялостно в кариерата ми март е най-успешният месец за мен. Наслаждавам се много на тези два турнира (Индиън Уелс и Маями). Няма други два турнира, които да са един след друг, на които да се наслаждавам толкова много. Вероятно защото продължават по 2 седмици. Трябва да покажеш най-добрия си тенис, трябва да намериш време за възстановяване между мачовете, да се подготвиш за следващия съперник. Всичко това е много изискващо във физическо и психическо отношение”, коментира Ноле.

Сърбинът разкри и плановете си за сезона на клей. „Знаете, че това е настилката, която изисква най-добра физическа подготовка. Аз живея в Монте Карло, така че определено ще играя на турнира там. След това съм планирам Мадрид, Рим и „Ролан Гарос”, който е голямата цел в сезона на червено”, коментира Ноле.

ДЖОКОВИЧ ТРИУМФИРА В МАЯМИ - СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини