Зечири спаси 2 мачпойнта и влезе в схемата в Малайзия



05-04-2016 13:55 | Любомир Тодоров

Линда Зечири и Петя Неделчева преодоляха квалификациите на големия турнир по бадминтон в Шах Алам, Малайзия, който е от най-високата категория Премиер Супер серии с награден фонд 550 000 долара.

Особено драматично направи това първата ракета на България Зечири. Левичарката от София отрази два мачпойнта, преди да запише победа във финалния кръг срещу представителката на домакините Чу Шен Лим след 14:21, 21:12, 24:22 след един час и 5 минути игра.

"В последния гейм малайзийката поведе с 20:19, а после имаше още един мачпойнт. Бях пределно мобилизирана. При последното разиграване завърших със смач в тялото на съперничката. Доволна съм, че влязох в схемата, но и там ме чака азиатка", коментира Линда от Малайзия.

В първия кръг на основната схема българката излиза срещу Ба Йон Джу от Южна Корея.

Неделчева пък победи тайванката Чен Сиа Хуан с 21:10, 21:10 за 23 минути в заключителния мач от пресявките. В основната схема Петя ще играе срещу друга бадминтонистка от Тайпе - Сю Я Чин.

В турнира на двойки в Шах Алам ще участват Габриела и Стефани Стоеви. Сестрите ще играят в първия кръг срещу №7 в схемата Джън и Шин от Южна Корея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини