Иво Сиромахов: Цвети Пиронкова е явлението на прехода



11-12-2010 15:18 | Николай Драгиев

Сценаристът в "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов определи най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова като "явлението" на последните 10 години в България.

Според него с поведението и успехите, които тя постига, Цвети максимално прославя страната и демонстрира висш патриотизъм.

За Сиромахов личност на този период пък е Веско Топалов, който преди време стана световен шампион по шах.

"Явлението се казва Цвети Пиронкова. Настръхвам, когато си спомня онзи велик мач на Australian Open през 2006 година, когато 18-годишното момиче от Пловдив разгроми машината Винъс Уилямс, а след това облече овехтелия си анцуг и се обърна с гръб към камерите, за да посочи надписа BULGARIA.

Няколко години по-късно Цвети отново сложи Винъс на колене на четвъртфинала на най-великия тенистурнир Уимбълдън. Не е ли велико?

Поинтересувайте се каква е историята на това момиче  - откъде е тръгнала, каква цена е платила, от какво се е лишило семейството й, за да постигне тези успехи. Престанете да й пресмятате хонорарите - всеки цент от тях е заплатен с жесток, кървав труд, на какъвто малцина са способни.

Запомнете този жест - едно българско дете посвещава победата си в световен турнир на България. Това е истинският патриотизъм."

Още от „7-те НАЙ за последните 10” на Сиромахов в webcafe.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини