Рафа надхитри Тийм в зрелище



14-04-2016 17:20 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. В зрелищен двубой, Матадора се наложи със 7:5, 6:3 над Доминик Тийм. Срещата продължи малко повече от два часа и предложи тенис на изключително ниво, като за пореден път 22-годишният австриец измъчи до краен предел 8-кратния шампион в турнира.

Тийм първи нанесе удар по опонента си, като успя да пробие подаването на Надал за преднина 2:1 гейма. В шестия гейм обаче Рафа върна жеста и изравни за 3:3. От тук до края на сета всеки сервис-гейм за испанеца бе истинско мъчение и точките за пробив пред Тийм следваха една след друга. Надал обаче отказваше да се предаде и намираше начин да се справи със ситуацията. Нещо повече, когато сервира за тайбрек, Тийм се пропука и след двойна грешка сдаде сета – 7:5 за Надал след час и 20 минути игра!

Младият австриец започна нахъсано и втората част и отново първи проби за преднина 2:1. Надал обаче направи ри-брейк, с който съкруши надеждите на опонента си. До края на срещата силите на Тийм видимо бяха на изчерпване, а Рафа търпеливо изчака момента си, за да пробие и след това да затвори сета и мача – 7:5, 6:3.

По този начин Матадора взе сладък реванш за загубата от Тийм на турнира в Буенос Айрес по-рано през сезона. В спор за място на полуфинал в Монте Карло Рафа ще срещне шампиона от „Ролан Гарос” Стан Вавринка. Швейцарецът нямаше никакъв проблем в двубоя си срещу Жил Симон и го победи изразително с 6:1, 6:2.

Надал и Вавринка се познават отлично, като това ще бъде техният 18-и дуел. До момента испанецът има преднина 14:3 победи. Вавринка обаче е спечелил 3 от последните им 5 сблъсъка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини