Обявиха листите с участниците на Ролан Гарос



14-04-2016 17:53 | Любомир Тодоров

Организаторите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" публикуваха списъците с участниците в основните схеми за състезанието в Париж, което стартира на 22 май. Тенисистите са подредени според световните ранглисти от 11 април.

Българите, които попадат директно в основната схема са Григор Димитров, който е под №26, и Цветана Пиронкова, която е №99 в списъка.

При мъжете 104 са имената. От тях 97 са според класацията на АТР, а седем са получили, т. нар. protected ranking или класирането преди да се контузят. Това са: Хуан Мартин дел Потро (Арженвтина), Флориан Майер (Германия), Янко Типсаревич (Сърбия), Брайън Бейкър (САЩ), Андреас Хайдер-Маурер (Австрия), Танаси Кокинакис (Австралия) и Дмитри Турсунов (Русия).

Схемата от 128 състезатели ще допълнят 16 човека от квалификациите, които стартират на 16 май, както и 8 тенисисти с "уайлд кард".

При жените три с класиране, даващо право на участие, пропускат "Ролан Гарос". Това са №9 в ранглистата Мария Шарапова, която вчера беше в листата на официалния сайт на турнира, отказалата се Флавия Пенета, която още фигурира на 12-а позиция и Айла Томлянович, която е №107.

Общо 105 тенисистки влизат според ранглистата, а три са с protected ranking. Те са Лора Робсън (Великобритания), Галина Воскобоева (Казахстан) и Виталия Дяченко (Русия).

При дамите 12 от квалификациите ще намерят място в основната схема и 8 с "уайлд кард", които ще бъдат обявени по-късно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини