Мануела Малеева се разведе след 20 г. брак



12-12-2010 14:16 | Николай Драгиев

Легендарната ни тенисистка Мануела Малеева се раздели с швейцареца Франсоа Франие. Разводът премина тихомълком и без публични скандали, пише БЛИЦ.


Дали защото Мануела живееше далеч от България или защото по принцип дъщерите на Юлия Берберян не обичат да говорят за личния си живот, но дълго време раздялата не бе обществено достояние. Едва когато се върна в София за откриването на тенис комплекса "Малееви", Мануела призна, че бракът й не върви.

От известно време тя прекарва част от времето си в София, като една от причините е връзката й с Руслан Начков. Пред списание "Ева" Мануела признава, че на 20 г. вярвала, че бракът е за цял живот.

 

"Изведнъж обаче всичко се накъса и разпадна. Постепенно се научих да живея ден за ден и да се радвам на мига, защото не мога да контролирам всичко и понякога се появяват проблеми, които не сме и сънували. Беше тежко да преглътна мъката и яростта, за да не я пренеса върху децата, тъй като изкушението е голямо. Със съпруга ми обаче успяхме да запазим приятелски отношения".

Мануела се омъжи едва на 20 години. Сватбата бе на 28 ноември 1987 г. и почти 20 години бившата №3 в света беше щастлива съпруга и майка на 3 деца.

 

"Бях много горда. Още вярвам, че една връзка може да продължи дълго. Важно е да се запази обмяната на мисли, на чувства, на желания. Променяме се много. Когато сме на 20, сме едни и съвсем други - на 40. Хората трябва да говорят помежду си, защото иначе може да се загубят. За мен най-сложно бе да приема развода като нещо нормално, а не като провал. Но осъзнах, че такова нещо може да се случи, защото човешкият живот е много дълъг", казва Мануела.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини