Крис Евърт: Кого ще подкрепяме, когато Федерер се откаже



17-04-2016 12:25 | Tennis24.bg

Крис Евърт направи повече от мил жест и знак на подкрепа към бившия номер 1 в света Роджър Федерер. Американската легенда написа трогващо съобщение в Twitter след загубата му от французина Жо-Вилфред Тсонга в Монте Карло. „Все още се натъжавам, когато Роджър Федерер пада. Кого ще обичаме толкова много, когато той се оттегли от играта“, написа легендата.


Федерер загуби от французина с 6:3, 2:6, 5:7 след над двучасова битка в третия кръг. Това бе шестата победа на Тсонга над швейцареца. Роджър обяви, че няма да играе в Ещорил и следващото му участие ще е вероятно в Мадрид или Рим.

 

Въпреки отпадането си в Монте Карло Федерер обаче остава оптимист за сезона си на клей и за шансовете си да спечели "Ролан Гарос". "Надал все още не е възвърнал формата си напълно. Джокович пък никога не е печелил в Париж, нали? Така че защо да не спечеля аз", каза Федерер. Той има титла от Откритото първенствона Франция през 2009 г., а освен това е загубил и четири други финала.

 

"Но е още рано да се говори и да се правят планове. Та аз току що се върнах от контузия. Сега целите ми са различни. Вярвам, че мога да вляза в групата на фаворитите, когато дойде "Ролан Гарос". Предвид способностите и  характерите им Джокович и Надал, заедно с Вавринка са най-големите противници. ще е интересно, защото и Мъри игра добре на клей миналата година. мисля, че може да повиши нивото на игра още и както винаги ще е интересно. азбира се, за мен специални са и "Уимбълдън" и US Open, както и Базел", каза Роджър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини