Марат Сафин посочи проблемите на руския тенис



18-04-2016 15:39 | Любомир Тодоров

Бившият номер едно в света Марат Сафин, който сега е депутат в руската Дума от партията "Единна Русия", посочи кои са основните проблеми на тениса в родината му.

"Съществуват много причини, поради които у нас нищо не се получава и никой не израства. Те са комплексни. Първата е в недостига на кортове и национални тенис центрове, които да са на пряко подчинение на федерацията. Ние нямаме такъв. Да, има център в Казан, но никаква светлина не се вижда още оттам, а мисля, че и в близко бъдеще няма да се появи", коментира 36-годишният Сафин пред ТАСС.

"Втората причина е липсата на достатъчно количество квалифицирани треньори. Останаха единици. Когато моето тенис поколение растеше, имаше много такива специалисти. Сега, за съжаление, тези хора не са вече между живите.
Третият проблем е в това, че малцина от нашата генерация израстваха в Русия. Ние като правило отивахме в чужбина да тренираме. Там всичко е по-професионално и ясно. Разказите за това, че имаме най-добрата тенис школа са за дилетанти", завърши приетият тази година в Залата на славата Марат.
сафин 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини