Борис Бекер: Мъри не е наред да обвинява всички, че са допингирани



19-04-2016 20:27 | Tennis24.bg

Треньорът на световния номер 1 Новак Джокович Борис Бекер скочи на втория в ранглистата Анди Мъри. Наскоро шотландецът продължи кръстоносния си поход срещу допинга, като разочарован от отпадането си от турнира в Монте Карло на полуфинала от бъдещия шампион Рафаел Надал с 6:2, 4:6, 2:6, обяви, че трябва да се взимат сериозни мерки срещу допинга.

След това той обясни, че Мария Шарапова трябва да бъде тежко наказана за това, че бе хваната със забраненото вещество мелдоний. Британецът обяви още, че подозира и някои свои съперници във взимане на допинг. „Играл съм някои мачове и имах чувството, че никога не се уморяват. Да съмнявам се, понякога около кортовете се чуват разни неща“, каза Мъри.

„Мъри не е наред, щом приказва така открито за допинг без доказателства. Редовно тестват тенисистите и те са невинни до доказване на противното. Затова да приемеш, че някой взима допинг само защото е спечелил титла от Големия шлем или е по-здрав, значи не си в ред. Анди е един от най-силните играчи що се отнася до физика – често издухва съперниците си, но никой не се съмнява в неговата етика“, коментира Бекер.

Германецът допълни: „Сигурен съм на 100 %, че Анди е чист, че Роджър е чист, че Рафа е чист. Всички тези момчета са чисти. Новак често е проверяван. Като два пъти по време на турнир от Големия шлем“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини