Ана Иванович се измъкна срещу германка



20-04-2016 07:59 | Любомир Тодоров

Бившата номер едно в света Ана Иванович откри сезона на клей с победа на турнира в зала в Щутгарт, който е от категория "Премиер".

Сръбската красавица имаше сериозни проблеми срещу квалификантката от Германия Карина Витхьофт в първия сет, но надделя със 7:6(3), 6:0. Германката проби на нула за 3:2, а по-късно при 5:4 сервираше за спечелване на сета, но Иванович успя да върне брейка и да вкара частта в тайбрек. В него финалистката от 2014 г. беше категорична и след последната точка се поздрави с едно мощно "Айде!" под аплодисментите на годеника си Бастиан Швайнщайгер. Това пречупи Витхьофт и тя не спечели повече гейм до края на мача.

"Тя игра добре, дълбоко и с мощни удари, като не грешеше. Постепенно започнах да намирам своя ритъм. Моят треньор дойде на корта и поиска да направя крачка напред в корта и да бъда по-агресивна. Чувствам, че това беше ключът към успеха", призна 28-годишната белградчанка, която завърши мача с 32 уинъра и 28 непредизвикани грешки.

Иванович очаква в следващия кръг победителката от чешкото дерби между №8 Луцие Шафаржова и Каролина Плишкова.

Петра Квитова стартира с 6:0, 6:0 срещу американката Луиза Кирико за 55 минути. В първия мач под ръководството на новия си треньор Франтишек Чермак левичарката от Биловец наниза 29 печеливши удари при само 11 непредизвикани грешки.

В последния мач за деня в Щутгарт №7 Карла Суарес Наваро от Испания спечели последните 11 гейма срещу френската квалификантка Осеан Доден за победана с 6:3, 6:0.

Следващата съперничка на Суарес Наваро е германката Анна-Лена Фридзам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини