Пиронкова отпадна в Истанбул



20-04-2016 15:54 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира на клей в Истанбул, който е от категория "Интернешънъл".

В двубой от осминафиналите 28-годишната пловдивчанка отстъпи на №5 в схемата Данка Ковинич с 5:7, 6:7(4) след почти два часа игра като и в двата сета имаше аванс.

Първата част започна отлично за Цвети, която поведе с 3:0, а после имаше и преднина от 5:2. За съжаление тя не успя да се нагоди към излезлия силен вятър, загуби следващите пет гейма, а с това и сета лед 52 минути игра.

В следващия сет събитията бяха доста сходни. Пиронкова поведе с 3:1, но след това загуби четири поредни гейма. Все пак успя да върне в последния момент пробива за 5:5. Стигна се до тайбрек. В него 21-годишната Ковинич поведе с 4:2 точки при размяната на полетата. После Цвети сбърка смач на мрежата и резултатът стана 4:6, след което тенисистката от Цетине приключи при първия си мачбол.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

За участието си в Истанбул Пиронкова заслужи 30 точки за световната ранглиста, където е №97 през тази седмица. Следващото участие на Цвети ще бъде на турнира в Мадрид от 1 май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини