Мугуруса: В тениса краката и полите значат повече от уинърите



20-04-2016 17:18 | Tennis24.bg

22-годишната Гарбине Мугуруса е сред най-обещаващите фигури в женския тенис. Испанката всъщност е родена във Венецуела. Наскоро тя даде скандално интервю за в. „Ел Мундо“.

„Аз съм амбициозна. Много. Не знам дали в бъдеще ще стигна до номер 1 в света, но ще опитам. Хората виждат в мен идеалната наследница на Серина Уилямс. Не се оплаквам“, казва младата звезда.

Гарбине се изказа и по отношение на наболялата тема за сексизма в тениса. Според нея манталитетът на хората е сбъркан: „За нещастие полите и краката продават много повече от нашите печеливши удари. Убедена съм, че с времето всичко ще стане по-добре. Един ден в спомените ще остане само, че ние също сме играли добре“, каза Мугуруса.


Тя отново бе попитана за скандалното си изказване от преди няколко месеца, че всички играчи в женската част на тура се мразят. „Имам много приятелки в Тура. Но е трудно да живеем заедно, след като рано или късно всички ще излезем една срещу друга на корта. Имаме нужда от много хора – от екип, семейство, защото напрежението е дразнещо.


По другата тема номер 1 в света на тениса – допинга испанката обяви: „На разположение съм за всеки възможен допинг тест. Не можем да правим разлика – номер 1 е равна на номер 80 и на номер 200 – тестовете са за всички, по равно. Положителната проба на Шарапова беше шок. За мен тя беше пример и когато си призна, бях изненадана. Това е доказателство, че толкова критикуваната система все пак работи. Притесних се, когато започнах да чета обвинения срещу Рафаел Надал. Не можеш да обвиняваш някого без доказателства. Напоследък се заговори и за уреждане на мачове и въобще имиджа на тениса не е добър. Но когато спечеля някоя титла и вдигна трофея – всички тези мисли изчезват от главата ми. Тогава разбирам, че животът ми е прекрасен“.

Мугуруса и Меси

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини