Хасково разплака Григор Димитров (видео и снимки)21-04-2016 18:21 | Tennis24.bg

Григор Димитров официално стана почетен гражданин на Хасково. Спортист №1 на България за 2014-а година получи званието на официална церемония на кортовете на ТК Хасково 2015.

Интересът към събитието беше толкова голям, че не всички желаещи успяха да намерят място на спортния комплекс. Привърженици на Димитров имаше по оградите и улиците около кортовете.

По време на церемонията Григор Димитров не скри емоционалността си и се просълзи. Пред журналисти той каза, че винаги се чувства специално, когато се завърне в Хасково и никога няма да забрави къде е направил първите си стъпки на корта.

"Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Ще го взема със себе си и ще го носа винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!", каза развълнуваният Григор Димитров.

"Днес е много специален ден за целия град, за всички хора, още повече, че се намираме на метри от залата, където Григор е направил първите си стъпки в тениса. Надяваме се винаги в неговото сърце Хасково да бъде на почетно място", каза председателят на общинския съвет Таня Захариева, която награди тенисиста.

Григор Димитров беше определен за почетен гражданин на Хасково през 2014 година с решение на общинския съвет. Сега обаче той лично получи почетния знак пред погледите на стотици свои съграждани и под бурните им аплодисменти и скандиране на името му.

ГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини