Саня Мирза попадна в Топ 100 на най-влиятелните хора в света



22-04-2016 06:15 | Tennis24.bg

Индийската тенисистка Саня Мирза попадна в един от най-престижните списъци в света - този на Топ 100 на най-влиятелните личности в света на сп. "Тайм".

„Семейство Мирза сигурно са провидяли бъдещето на дъщеря си, защото са я кръстили Саня, което означава брилянтна“, пише в текста си за тенисистката един от най-популярните крикет играчи в Индия Сачин Тендулкар.

„За пръв път чух за Саня Мирза през 2005 г., когато тя стана първата индийка, спечелила турнир на WTА. През 2008 г. я гледах на Откритото първенство на Австралия срещу Винъс Уилямс. Макар че загуби, тя показа, че има потенциал на звезда.

Когато кариерата й на сингъл приключи заради контузия на китката, нейната воля и отдаденост й помогнаха да продължи и да стане играч на двойки. Днес Саня и нейната партньорка Мартина Хингис са номер 1 и са хегемони, като спечелиха последните три турнира от Големия шлем.

Увереността на Саня, нейната сила и издръжливост са отвъд тениса. Тя вдъхнови цяло поколения от индийци да следват мечтите си и да повярват, че също могат да бъдат най-добрите“, казва още състезателят по крикет.

В списъка на сп. „Тайм“ има още няколко спортисти. За икона е определена и машината в ММА Ронда Раузи, състезателят по голф Джордан Спейт, пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън и лекоатлетът Юсейн Болт. Сред титаните в света е отличен звездата на баскетболния Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, както и плувкинята Кати Ледецки. Състезателката по фехтовка Ибтихай Мухамад пък е в списъка с пионерите заради смелостта си да спортува въпреки ограниченията на религията си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини