Рафа се справи с Фонини по пътя към полуфиналите



Рафа се справи с Фонини по пътя към полуфиналите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-04-2016 19:45 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира за полуфинал на АТР 500 турнира в Барселона. Това стана факт, след като местният любимец се наложи с 2:0 сета над Фабио Фонини, в отделните части 6:2, 7:6 (1) след близо два часа игра.

Надал имаше аванс 6:2, и 2:0, когато записа спад в играта си и загуби 4 последователни гейма, но все пак успя да се събере и да затвори мача в два сета. На полуфиналите Надал ще премери сили с Кузнецов или Колшрайбер, които играят по-късно днес.

Надал започна страхотно срещата и след два пробива поведе с 4:0. Сервирайки за 5:0 обаче испанецът допусна колебания и позволи на съперника му да върне един от брейковете. В крайна сметка сетът завърши с по-добра игра на Рафа, който след трети пробив поведе с 6:2.

И втората част започна силно за Матадора, който проби за 2:0 и в този момент личеше, че мачът ще приключи скоро. Да, ама не. Фонини се събуди и записа серия от 4 последователни гейма, повеждайки на свой ред с 4:2.

В десетия гейм, когато сервира за изравняване на сетовете, Фонини допусна пробив и Надал изравни за 5:5. Малко по-късно пък Рафа пропусна 3 поредни мачбола, при 6:5 и 40:0, и вторият сет се реши в тайбрек, в който Рафа се наложи със 7:1 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини