Мария Мицова записа рекорд в Холандия



23-04-2016 15:48 | Любомир Тодоров

Българската бадминтонистка Мария Мицова записа най-доброто си представя при жените на единично в международен турнир. На Откритото първенство на Холандия във Ватенинген 19-годишната левичарка стигна до четвъртфиналите на сингъл и на смесени двойки, където игра с Алекс Флаар.

На единично Мицова, която беше част от отбора завоювал европейското злато през февруари, победи по пътя си петата поставена Клои Бърч (Ирландия) и Елиза Мелгорд (Дания).

На четвъртфинала днес русенката отстъпи на №4 датчанката Миа Блечфелд в оспорван едночасов двубой след 22:20, 19:21, 15:21. Мария взе първия гейм на европейската шампионка за девойки в продължението, а във втория беше на две точки от победата при 19:18, но за малко не успя. Тя ще прибави 1370 точки към актива си за световната ранглиста, където е №183.

На микс Мицова и Флаар загубиха с 13:21, 18:21 от вторите поставени англичани Джесика Пю и Бен Лейн. Алекс Флаар е роден в Холандия, но представя България, защото майка му е бившата ни бадминтон националка Емилия Димитрова. Алекс и Мария миналата седмица стигнаха до финал на турнира в Загреб.

"Мисля, че можех да победя датчанката. Водех през цялото време във втория гейм. Но накрая може би не си повярвах, а и малко късмет не ми достигна. Беше хубав опит, защото натрупах доста мачове. Не беше много изморително за мен да играя в две дисциплини. С Алекс се разбираме отлично на корта. В Холандия ми помагаше бившият №7 в света Дики Палиама, който все още не ми е постоянен треньор. Той е уникален и много ми помогна със знанията си. Сега се прибирам в България, където ще се готвя за държавното първенство. След това ни предстои лагер на националния отбор преди световното в Китай", заяви Мицова пред Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини