Генерала и Звяра триумфираха на "Труд Мастърс"



13-12-2010 14:00 | Николай Драгиев

Премиерът Бойко Борисов и футболната звезда Любослав Пенев забиха уникален хеттрик на тенис и за трети пореден път спечелиха ВИП турнира “Труд Мастърс”.

Ударният тандем от централни нападатели защити короната на най-добра двойка сред аматьорите в непримирим финален бой срещу бившия футболен национал Георги Илиев-Майкъла и спортния коментатор Сашо Йовков. Повече от час и 22 гейма бяха нужни, за да се излъчат победителите в равностойната битка в столичната зала “София”.

Бум-бум Бойко и Звяра на корта Пенев губеха с 3:7, спасиха 2 мачбола, стигнаха до 8:8 и се наложиха с 12:10 в допълнителното разиграване за победа с 2 гейма разлика над достойните съперници. Борисов и Пенев биха не само по точки, но и по приказки на корта, с които успяха на моменти да разконцентрират двойката от другата страна на мрежата, че и съдийката дори.

“Да не сме на нула”, намигна Бойко на Любо, след като поведоха с 1:0 във финала. И наистина си останаха дълго с един гейм, тъй като Йовков и Илиев дръпнаха с 4:1. При 7:3 в тяхна полза всичко изглеждаше решено (играеше се до 9 спечелени гейма), но мощните забивки на Борисов и топовният сервис на Пенев обърнаха мача. Шампионите защитиха купата си - нищо ново под слънцето и под покрива в зала “София” на “Труд Мастърс 5”. А зрителите се забавляваха с виртуозните удари и лафове на известните личности. И в приказките премиерът стана шампион.

“Спокойно, мойто дете! Ако знаеш чичо ти Любо как пада, само за дузпа”, успокои Борисов едно от момчетата с топките, когато то се спъна на корта. “От 59-ата година не съм пращал топка в аут”, засмя се той след тънък минаващ удар. А след награждаването разкри защо е толкова добър с ракета в ръка: “Едно време си изкарвах прехраната с тенис, добри пари правех, Крум Савов знае”, намекна Бойко за многото си мачове “на вързано”, които е спечелил. Затова и за нищо на света не сменя старата си 11-годишна ракета “Уилсън”.

“Кой кашля отзад?”, ядоса се Любо Пенев след сбъркан сервис в напечения финал. “А, Круме, ти ли си?”, продължи легендарната деветка, виждайки коментатора на “Канал 3” Крум Савов. Последва мощен ас на Пенев. “Като не кашляш, и всичко влиза”, продължи да нарежда Пенев.

След минутка Бойко Борисов хвана партньора си в капан. Аларма на кола зави около залата. “Сега и от това ли ще се оплакваш? - тросна се на шега Борисов. - Пратете някой да спре алармата!”

trud.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини