„Моята история“ на Стивън Джерард – с номинация за най-добра автобиография



29-04-2016 14:04 | Tennis24.bg

Излязлата преди дни и у нас книга „Моята история“ на легендата на Ливърпул Стивън Джерард бе номинирана за най-добра автобиография за наградата Cross Sports Book за 2016 г. Бившият капитан на мърсисайдци събра спомените си от 17-те си години на „Анфийлд“. Халфът на ЛА Галакси е смятан за един от най-великите футболисти на „червените“ и е с основен принос за титлата от Шампиоснката лига през 2005 г.


Конкуренция на „Моята история“ за приза е книгите на шампиона жокей Сър Антъни МакКой, тази на продуцента на излъчването на крикет шампионата по „Скай Спортс“ Дейвид Лойд, на носителя на световната титла във Формула 1 през 1992 Найджъл Менсъл, на бишия президент на ФИА Макс Мозли, и на шестркатния световен шампион по снукър Стив Дейвис.


В раздела биографии ще се състезават книгата Хулем Балаг за Кристияно Роналдо и тази на Джон Крос за мениджъра на „Арсенал“ Арсен Венгер. В категорията за чуждестранна биография пък бяха отличени автобиографията на Дидие Дрогба „Commitment: My Autobiography“, „Aussie Grit“ от австралийската звезда във Формула1 Марк Уебър и мемаора на една от най-влиятелните спортистки в последната година – ММА-звездата Ронда Раузи е „My Fight, Your Fight“.

В "Моята история" Стиви Джи е болезнено откровен и не се притеснява да разкаже за морето от сълзи след онова злокобно подхлъзване в двубоя с Челси, което на практика лиши Ливърпул от така жадуваната шампионска титла. Той дава поредния отговор защо клуб като Ливърпул, който не е стъпвал на върха в Англия повече от 25 години, все така устоява на бурите и подмолните игри в комерсиализиралия се до циничност Цар Футбол. Дава отговор защо край реката Мърси все още пеят с цяло гърло, че дори, когато мечтите са разбити.. "Вие никога няма да останете сами!".


Победителите за наградата Cross Sports Book ще бъдат обявени на 1 юни, а в края на годината, една от спечелилите категорията си книги ще бъде обявена за Спортна книга на годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини