Ноле пред Tennis24.bg: Искам балкански финал с Григор



01-05-2016 21:09 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович бе в добро настроение навръх православния Великден след тренировката с номер 2 в света и схемата в Мадрид Анди Мъри и призна, че турнирът му е липсвал.

Ноле не бе стъпвал в „Каха Махика” от паметния интензивен мач срещу Григор Димитров от II кръг на турнира през 2013, когато 21-годишният тогава българин го надигра в 3 сета.

Навършващият 29 години този месец Джокович не е забравил мача с Григор през 2013, този път обаче могат да се срещнат само на един Балкански финал.

„Спомням си добре този мач, тогава Григор игра отлично. Имахме големи емоции. Знам, че сега играе финал в Истанбул и ще дойде със самочувствие тук. Надявам се да имаме този финал, но още е твърде рано за това. – каза с усмивка Ноле специално за Tennis24.bg.

„Вълнувам се да се завърна тук и на клей корт, бях контузен през 2014-а, а 2015-а с екипа ми решихме да пропуснем Мадрид Оупън"- каза победителят от 2011 г.- Имам и полуфинали, дано се нагодя към условията – топките отскачат повече заради надморската височина. По-опитен и мъдър състезател съм отпреди 3-4 години. След Монте Карло се прибрах в Сърбия при семейството и ми се отрази супер, проанализирахме сезона досега, направих добри тренировки и работя за подобрение.”

Сърбинът подкрепи Рафа Надал в желанието да докаже невинността си срещу допинг обвиненията:„Трябва да пазим чист спорта, всички сме съгласни да играем на равни начала и честни условия. Допинг и нагласени мачове нямат място в тениса - призова Джокович като истински лидер.- Рафа направи добре, че се защити, той е един от най-важните в историята на тениса. Нека оставим квалифицираните за това институции да разследват и вземат решения.”

Nole

Джокович призна, че очаква с вълнение и Олимпийските игри в Бразилия това лято.

„Дано съм здрав и постигна добри резултати, ще се боря за медал. Това състезание е огромна чест за всеки професионален атлет. Имам бронз от Пекин и бях знаменосец в Лондон, преживях невероятни моменти”, завърши белградчанинът.

Снимки: Даниел Касас

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини