Пускат Рафа на футбол



04-05-2016 15:13 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Петият в мъжкия тенис и схемата на турнира Мадрид Оупън (5.719.660 евро награден фонд) Рафаел Надал получи малка помощ от организаторите на състезанието и днес ще може да подкрепя любимия си футболен Реал Мадрид в борбата срещу Манчестър Сити за класиране на финал в Шампионската лига. Познавайки футболните страсти на най-голямата звезда на турнира и местен любимец, шефовете наредиха мача му от втори кръг вчера и в предпочитано от Рафа време (16 ч следобед).

Навършващият 30 след месец тенисист от Манакор отупа руснака Андрей Кузнецов за час на централния корт и след тренировка спокойно ще се наслади на футболния спектакъл в свободния си от мачове ден днес. Разбира се, пред тв-журналисти, Рафа отрече да са му нагласявали програмата заради футбола.

„Днес бе по-горещо, сухо, топката по-бърза, условията бяха отлични за игра. Височината помага на сервиса да е по-ефективен, бях солиден, с висок процент (80%), което е витално. – каза Рафа след мача. - Още съм в III кръг, независимо кой е отпаднал или отказал, не ми е по-леко, мисля за следващия си двубой. Ако стигна финал и играя срещу Джокович ще се раздам още веднъж докрай.”

Точно преди него на корт 3 игра Григор Димитров, чийто мач можеше да бъде оставен за сряда, при положение че българинът имаше тежък финал в неделя следобед и пристигна от Истанбул в Мадрид в понеделник. Уморен физически и психически, нашият загуби с 6:7, 3:6 от получилия „уайлд кард” от домакините Пабло Кареньо Буста, който бе безкомпромисен с мощни удари и сервис.

Гришо също може да погледа футбол на „Бернабеу” довечера, както и лидерът в ранглистата Новак Джокович, ако бързо спечели насрочения си за 16 ч. мач срещу Борна Чорич (Хърв). Сърбинът също е фен на Реал и едва ли ще пропусне решителния полуфинал. На „Бернабеу” се очаква и шотландецът Анди Мъри (2-и в света и схемата), който снощи победи трудно 37-годишния чех Радек Щепанек с 2:1 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини