Мъри и Джокович отказаха Олимпийското село



05-05-2016 12:25 | Tennis24.bg

Две от най-големите звезди на съвременния тенис – първият и вторият в световната ранглиста Новак Джокович и Анди Мъри, обявиха, че няма да живеят в Олимпийското село по време на Олимпийските игри в Рио през август.


„На олимпиадата в Пекин си прекарах чудесно в олимпийското село, но играх доста зле. Промених това в Лондон и имах резултат. Затова реших да си наема апартамент в Рио и да се подготвя възможно най-добре за работата си там. Мисля, че, когато си сам, имаш най-голяма възможност да се подготвиш за състезаваш. В олимпийските градчета е много весело, но е различно от това, което правим през целия сезон“, каза шампионът от Олимпийските игри в Лондон.


В това отношение Мъри бе подкрепен от Новак Джокович, който също обяви, че няма да пребивава в олимпийското село. „Ще бъда в Рио седмица преди да започне турнира. Тогава ще мога да прекарам достатъчно време със спортистите в селото. Но по време на състезанието ще има нужда от спокойствие, затова търся друга опция“, каза сърбинът. Според непотвърдени информации в селото няма да бъде и Роджър Федерер.


За разлика от тях с останалите олимпийци ще се смеси Рафаел Надал. „Смятам, че Олимпийските игри най-добре се преживяват в олимпийското село. Това е една от ценностите на Игрите и не мога да си представя, че ще се настаня някъде другаде. За мен това е уникално преживяване“, каза испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини